|

Tanzania

TANZANIA, SAFARI NJEMA

Situat a l’Àfrica oriental, Tanzània és un dels països demogràficament més variats de tot el continent. Aquí hi conviuen més d’un centenar de grups ètnics diferents.

A les zones rurals no hi ha televisió, molta gent utilitza petits panells solars amb la capacitat justa per donar energia a un parell de bombetes. L’educació és l’única via per aconseguir una vida millor, així que l’escassa llum que puguin aconseguir es dedica a que els infants i els joves puguin allargar les hores d’estudi.

A la nit les famílies es reuneixen davant de la foguera. De vegades s’hi apunten els veïns. En aquestes fogueres els ancians expliquen algun hadithi, conte en swahili, la llengua local. A la Tanzània rural, el coneixement se segueix transmetent de forma oral.

El Nord de Tanzània és un paradís. Una terra fèrtil, amb mercats plens de fruita, verdures i de gent amable. També amb alguns dels volcans més bonics del planeta. El Kilimanjaro, el Ngorongoro, el Mpakai, el Oldonyo Lengai es concentren en aquesta regió del nord del país.

Aquests volcans s’aixequen sobre planes infinites amb una densitat de fauna salvatge que sobrepassa els límits de la imaginació. Una explosió de vida salvatge que no us podeu perdre.

Parlem del nord de Tanzània…
L’aventura comença en aterrar a l’aeroport de Kilimanjaro, on l’increïble volcà que li dona nom, el cim més alt d’Àfrica, reina omnipresent. Aquesta increïble mola es deixa veure des del mateix aeroport els dies clars i treu l’alè als viatgers nouvinguts. La primera nit la podeu passar a USA River, en un entorn rural als peus d’un altre volcà meravellós, el Mont Meru.

El segon dia el podríeu dedicar a l’exploració del Parc Nacional de Tarangire, a la regió de Manyara, amb un paisatge molt característic esquitxat de Baobabs i amb grans grups d’elefants. El nom del parc té el seu origen al riu Tarangire que el travessa, essent l’única font d’aigua per als animals salvatges durant les estacions seques.

Una altra opció molt interessant es passar un matí al Parc Nacional del Llac Manyara, famós per les seves lleones trepadores d’arbres, el seu increïble paisatge, i per ser l’hàbitat d’una gran quantitat d’espècies d’aus.

No us podeu perdre l’Àrea de conservació del Ngorongoro. Fa milers d’anys, el Ngorongoro era un dels cims més alts d’Àfrica. El volcà va implosionar creant una increïble caldera de la mida de la ciutat de París. Allà podreu gaudir d’un safari en un vehicle 4×4 i descobrir unes vistes des de la vora del cràter que us deixaran bocabadat.

I què us semblaria seguir el viatge dirigint-vos cap a un dels parcs nacionals més increïbles d’Àfrica: El Parc Nacional del Serengueti.
Volem que el gaudiu sense presses, així que us recomanem passar-hi 3 nits meravelloses. El Serengeti és patrimoni de la Humanitat per la Unesco. Recórrer-lo al nostre 4×4 de sostres oberts us farà sentir com un realitzador d’un documental de National Geographic. El parc té una gran extensió i els animals són al seu hàbitat natural. No sabem què ens oferirà la natura ni què podrem veure. El parc té una gran concentració de felins i herbívors i alberga, entre moltes altres espècies, els 5 grans: el lleó, el lleopard, el rinoceront, l’elefant i el búfal. Per a dormir al parc hem escollit un Tented Camp al Serengeti Central. No és només un campament extraordinari, és tota una experiència. Parlem de dormir al mig del Serengeti, escoltant els sons de la fauna salvatge, compartint una beguda i una xerrada interessant al costat de la foguera sota un mantell d’estrelles.

I d’allà, un vol que us portarà directament de Serengeti a Zanzíbar per acabar el viatge a la vora de l’Oceà Índic!
Zanzíbar és un paradís amb platges de sorra blanca i mar turquesa que, a més, té molta història. L’illa va ser un sultanat àrab omaní i un dels ports d’esclaus més importants. Stonetown, la capital, és una medina plena d’edificis històrics, carrerons estrets i una atmosfera màgica. Un lloc meravellós per passejar, perdre’s (això segur) i comprar algun souvenir en algun dels nombrosos antiquaris de la ciutat, declarada Patrimoni Mundial per la Unesco.
Les platges de l´illa són de postal.

Tot això i més t’està esperant a Tanzània, si viatges amb Rumb Àfrica. Safari Njema!

Posa Rumb a Tanzània!

Tanzania t'està esperant

Contacta amb nosaltres i t'informarem de tots els detalls